T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KARABÜK / MERKEZ - Alparslan Gazi Anadolu Lisesi

2023-2024 Okul ve Pansiyon Kayıt İş ve İşlemleri

LGS sonuçlarına göre okulumuzu tercih eden, Alparslan Gazi Anadolu Lisesi Ailesine katılan öğrencilerimize hoç geldiniz diyor başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz.

Sayın Velimiz,

Okulumuzu kazanan öğrencinizi ve sizi tebrik ederiz. Gözünüz gibi baktığınız çocuğunuz dört yıl boyunca Alparslan Gazi Anadolu Lisesinin bir öğrencisi olacak. Bu süre içerisinde yardımcı olacağını düşündüğümüz birtakım bilgileri sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Öğrencinizin hayata hazırlanması iyi bir eğitim gerektirir. Bu eğitim evde başlar okulda devam eder. Onun için öğrencinizi okula kaydetmekle yetinmeyin ve sık sık onunla ilgilenin. Öğrencinizle ilgilenmek onun üzerinde baskı kurmak demek değildir. Zaman zaman okula gelmek, ders ve sınav başarısını takip etmek, devamsızlığını kontrol altında tutmak, ahlaki gelişimi ile ilgilenmek öğrencinizin başarılı olması için çok önemlidir.

Çocuğunuzun her akşam mutlaka ders çalıştığından emin olun. Okulda işlenen konular mutlaka tekrar edilmelidir. Okulda işlenen konularla ilgili her gün soru çözümü yapması gerektiğini hatırlatın. Kitap okumaya teşvik edin.

İnterneti amacı dışında ve uzun süre kullanmasına kesinlikle müsaade etmeyin. Bilgisayarınızın ortak yaşam alanlarınız olan salonlarda olmasına özen gösterin. Okulumuzda öğrencilerin cep telefonu kullanımı yasaktır. Öğrenci okula telefon getirmemeli veya zorunlu hallerde cep telefonunu, okul idaresinde muhafaza edilen sınıf telefon kutularına bırakmalıdır. Üzerinde telefon tespit edilen öğrenci hakkında disiplin işlemi uygulanır.

Öğrencilerimiz için öğle arası okul dışına çıkış yasaktır. Öğrenciniz beslenme amacıyla evden yemek getirebileceği gibi okul kantinini ve okul yemekhanesini de kullanabilir.  Okul dışına öğle arası çıkışlar sadece evi okulun bulunduğu mahallede olanlar için geçerli olup bunun dışındaki talepler kabul edilmeyecektir.

Öğrencilerimizin sağlık raporları ve veli izin dilekçeleri mazeretin bitiminden sonra en geç beş iş günü zorunlu hallerde 20 iş günü içerisinde teslim edilmelidir. Buna özellikle riayet edilmesi önem arz etmektedir.

Yönetmelik gereği:

-5 günden fazla özürsüz devamsızlık yapan öğrenciler notları ne olursa olsun teşekkür veya takdir belgesi alamaz.

-Özürsüz devamsızlığı 10 günü geçen, toplam devamsızlığı 30 günü geçen öğrenci sınıf tekrarı durumuna düşer.

Okulumuzda serbest kıyafet uygulaması vardır. Ancak bu da Disiplin Yönetmeliğine göre belirli kurallar içerisindedir. Erkekler için sakal, küpe, piercing (pirsing), yırtık kıyafetler, kolsuz kıyafetler, kapri, şort yasaktır. Kızlar için makyaj, saç boyası, takı, piercing (pirsing), tayt, askılı ve kolsuz kıyafetler, diz boyunun üstünde etek, her türlü dekolteli kıyafetler vb. yasaktır. Her sabah çocuğunuzun kılık kıyafetini kontrol ediniz. Lise öğrencisine yakışır bir kıyafetle okula gitmesi için onu teşvik ediniz. Uygunsuz kıyafet, saç ve makyaja müsaade etmeyiniz.

Öğrencinizle ilgili bilgilere ulaşmanın değişik yolları vardır.

Öğrencinizin T.C. kimlik numarasını 8383'e kısa mesaj olarak gönderdiğinizde onunla ilgili devamsızlık bilgisi, sınav tarihleri, yazılı ve sözlü notu gibi bilgiler anlık olarak cep telefonunuz aracılığı ile size iletilir. Aylık cüzi bir ücret karşılığı olan bu hizmet Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilmektedir ve faturalı hatlar üzerinden kullanılabilir. Bu hizmeti mutlaka almanızı tavsiye ederiz.

İkinci bir yöntem e-okul veli bilgilendirme sistemidir. İnternet üzerinden e-okul veli bilgilendirme sistemine öğrenci T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile giriş yapılarak devamsızlık bilgisi, sınav tarihleri, yazılı ve sözlü notu gibi bilgilere ulaşabilirsiniz.

Eğer bunları yapamıyorsanız okulumuzu sık sık ziyaret ederek okul idaresi, sınıf rehber öğretmeni ve ders öğretmenlerimizden öğrencinizle ilgili bilgi alabilirsiniz. Sınıf rehber öğretmeni ile en kısa zamanda tanışıp iletişim bilgilerini almayı ihmal etmeyinVeli toplantılarının tarih ve saati öğrenciniz aracılığı ile ve telefon gruplarından size gönderilecektir. Ayrıca web sitemizde ve sosyal medya hesaplarımızda duyurulmaktadır.

İhtiyaç olduğunda size ulaşabilmemiz için cep telefonu numaranızı doğru ve eksiksiz olarak okul idaresine verdiğinizden emin olunuz. Telefon numaranız değiştiğinde bildirmeyi unutmayınız. Öğrenci ve veli telefon gruplarını takip etmeyi ihmal etmeyiniz. Unutmayın, size iletmek istediğimiz bilgi çok önemli olabilir.

Öğrencinizle ilgili tebligatlar posta yolu ile yapılmaktadır. Tebligatların size zamanında ulaşmasını istiyorsanız MERNİS sistemindeki adres bilgilerinizin doğru olduğundan emin olunuz.

En doğru ve sağlıklı bilgiye kaynağından ulaşabileceğinizi unutmayın ve bu amaçla bizi arayın.

Tüm soru ve görüşleriniz için bize aşağıdaki numaradan ve okulumuzun internet sitesinden, sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.

  • Telefon:                      0370 415 03 50
  • Fax:                             0370 415 04 50

İnternet adresi:            http://alparslangazianadolu.meb.k12.tr

İnstagram:                   alparslan_gazi_anadolu_lisesi

Facebook:                   Alparslan Gazi Proje AL

Birlikte büyük başarılara...

Öğrencilerimizin kayıtları sistem tarafından otomatik yapılmakta olup, ders seçimi, öğrenci tanıma formu vb. evrakların doldurulması, pansiyon başvurusu yapacak öğrencilerimizinde aşağıda linkte verilen formların doldurularak okul idaresine müracaatları gerekmektedir. 

Pansiyon başvurularınızı gerekli evraklarla birlikte ilgili Müdür Yardımcımıza yyapabilirsiniz.

Kayıt İçin Gerekli Evraklarımız

9.Sınıf Ders Seçim Dilekçesi

Öğrenci Tanıma Formu

Veli Sözleşmesi

Açık Rıza Onayı ve Aydınlatma Metni

Pansiyon Kayıt Kılavuzu

Pansiyon Kuralları

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.07.2023 - Güncelleme: 24.07.2023 10:14 - Görüntülenme: 559
  Beğen | 9  kişi beğendi