May

Okulumuz öğretmenleri Melek Vidinli Taş ve İbrahim Kocatürk ile öğrencimiz Yağmur Gündüz'un Türk Patent başvurusu Faydalı Model tescili aldı. Çok Amaçlı Alışveriş Arabası başlığı ile yapılan çalışma 10 yıl süre ile koruma altına alınış oldu. Okulumuz adına alınan bu tescil dolayısıyla öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyoruz

Nis

Alparslan Gazi Anadolu lisesi olarak dijitalleşme ve eğitim başlıklı projemiz ile ilgili çalışmamız devam ediyor.

Nis

"Doğru Tercih"  Semineri ilgiyle takip edildi.

Okul Ortaklığı programı kapsamında okulumuz mezunlarından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müfettişi Okan Çetinkaya öğrencilerimize Doğru Tercih konulu bir sunum yaptı. Üniversite ve Şehir, Geleceğin Meslekleri, Hayatta Başarılı Olmanın püf Noktası alt başlıklarının on plana çıktığı sunum öğrencilerin soruları ile sona erdi. Gerede Anadolu lisesi öğrencilerinin de çevrim içi katıldığı program ilgi ile takip edildi.

#ŞühedaAşkınaKarabük

Alparslan Gazi Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı Valimiz Sayın Mustafa YAVUZ, İl Protokolü ve İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Nevzat AKBAŞ'ın katılımlarıyla 100.Yıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Programda emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.
18 Mart Çanakkale Zaferi'mizin 109. Yılında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu vatan için canını vermiş tüm kahraman şehitlerimizi rahmet, mimnet ve saygıyla anıyoruz.

Ruhları şâd, mekânları cennet olsun.

Mrt

Eğitim Kenti Karabuk "Okuyorum Öğreniyorum " projesi kapsamında ' İnsanın Acayip Kışa Tarihi, Gün Olur Asra Bedel' kitapları okundu. Kitap değerlendirmeleri yapıldı.

Mrt

Eğitim Kenti Karabük Akademik Başarıyı Artırma ekibi olarak okulumuzda Ögrenci Koçluğu sistemi başarıyla uygulanmaktadır. YKS hazırlığı yapan öğrencilerimize öğretmenlerimiz tarafından rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunulmaktadır. Proje kapsamında öğretmenler koçluk yaptıkları öğrencilere sınav kaygısı, verimli ders çalışma, kriz yönetimi konularında bilgi paylaşımı yapıldı.

May

"Okul Ortaklığı " projesi Zumreler Arası İşbirliği çalışmalarımız devam ediyor. Matematik zumrelerimiz Gerede Anadolu Lisesi Zümre öğretmenleri ile ortak toplantı yaptı. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli program taslakları başta olmak üzere Deneme sınavları, akademik başarıyı artırmaya yönelik çalışmalar, ortak sınavlar ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Ortak çalışmaların devam etmesi gerektiği vurgulandı.

May

"Okul Ortaklığı" projesi kapsamında, okulumuz ile Gerede Anadolu Lisesi arasında işbirliği çalışmaları devam ediyor. Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz, Gerede Anadolu Lisesi Bilişim öğretmeni ve proje takımı ile ortak bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, Teknofest, Tübitak ve Erasmus projeleri hakkında fikir alışverişi yapıldı ve yürütülen projeler kısaca tanıtıldı. Ortak çalışmaların ve zümreler arası görüşmelerin devam etmesi gerektiği vurgulandı. Okulumuz öğretmenlerinden Melek Vidinli Taş ve İbrahim Kocatürk, Türk Patent başvuru deneyimlerini Gerede Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri öğretmeni ve öğrencileriyle paylaştılar. Faydalı model ve başvuru süreci hakkında kısaca bilgi verilirken, okulumuz adına tescillenen Faydalı model ile ilgili ortak okul öğrencileriyle tecrübe paylaşımı yapıldı. Başarıyı arttırmada etkin rol oynayan yarışmalar, projeler ve buluşlara öğrencilerimizin çekinmeden ve azimle katılmaları temennisiyle toplantı sonlandırıldı.

May

Ortak okul projesi kapsamında yapılan toplantıda Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Türk Dili ve Edebiyatı ders programı, Türkçenin Zenginlikleri, Akademik başarıyı artırmak için yapılabilecek çalışmalar gündemin ana konulariydi

Mrt

Eğitim Kenti Karabük | Demir Kod projesi kapsamında okulumuzun Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Nur Kabave Kutlu'nun rehberliğinde, bilişim teknolojileri ve yazılım konusunda yetenekli öğrencilerimizden oluşan toplam 6 takım oluşturulmuştur. Takımlar yarışmalar için yoğun bir şekilde çalışmalarına devam etmektedirler. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, çalışma azimlerinin hiç sönmemesini diliyoruz

Mrt

Değerler kulübü öğretmenlerimiz Fatma Güneş ve Ahmet Gümüş'ün organize ettiği ve 9-A Gülneva İŞCAN, 9-B İrem YAŞAR' ın katkılarıyla hazırlanan yardım kartları, dağıtılmak üzere hazırlanmıştır. Yardım kampanyasına destek olan bütün öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

"Okulun Kalbi Kütüphaneler" projesi kapsamında okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Mustafa Doğan'ın yönettiği "Mehmet Akif Ersoy" şiir dinletisi gerçekleştirildi. Güzel anlatımı için Mustafa Doğan'a, seslendirdikleri şiirler için öğrencilerimize teşekkürler.

Mrt

Liselerde Bilim Uygulamaları projesi kapsamında Matematik Öğretmenimiz Ercan Orhan ve okulumuz öğrencilerince yapay zeka konulu panel düzenlendi.

Mrt

Eğitim Kenti Karabük projesi kapsamında Okuyorum Öğreniyorum projesi okulumuzda yoğun bir ilgi gördü. İki alt başlıkta öğrencilerimiz okuma ve kitap analizleri etkinlikleri yapıyor. Bir Bilenle Bilge Nesil etkinliğine 60 öğrenci, 3 öğretmen ve AGAL Oku-yorum çalışmamıza 20 öğrenci ve 1 öğretmenimiz katılıyor.

Mrt

Dokuzuncu sınıf öğrencilerimizle birlikte Karabük Gençlik Merkezinde bulunan Deneyap atölyelerine gezi düzenledik. T3 Vakfı Karabük İl Sorumlusu Yelda DOĞAN'dan atölyeler hakkında bilgi aldık. Gençlik Merkezinde yapılan faaliyetleri yerinde inceledik. Öğrencilerimiz yapılan gezi faaliyetinden çok memnun kaldılar. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.